Tiada produk dalam troli.

Tatal ke Bawah

RASANYA SEDAP MACAM JUS TANPA PAHIT

MINUMAN DIRAJA KRATON ASLI

MINUMAN ROYAL KRATON ASLI ialah "Ibu" tulen semua produk JAMU, yang diformulasikan daripada bahan utama yang merangkumi kunyit (Curcuma Longa), halia merah, lada hitam, asam jawa, sinom, serat akasia, mangga. , madu, madu sawit dan garam beryodium. Bahan-bahan ini mengandungi banyak mineral seperti kalsium, kromium, besi, iodin, kalium, mangan, zink, fosforus, selenium, dan magnesium. Ia juga padat dengan pelbagai vitamin seperti A, B1, B2, B3, B5, B6, C, E, dan K. 

MINUMAN ROYAL KRATON ASLI mengandungi madu asli dan banyak sebatian bioaktif penting seperti Curcumin, Gingerol, dan Zingerone dengan kandungan asid fenolik yang tinggi. Ini memberikan anti-oksidan semulajadi, anti-radang, anti-kanser, anti-diabetes, anti-obesiti, dan faedah lain. Sebatian ini akan menangani pelbagai masalah kesihatan seperti sistem imun yang rendah, lesu, diabetes, penyakit jantung, loya, sakit otot, senggugut, dan lain-lain. Kompaun utama Curcumin yang mempunyai sifat anti-koagulan, meningkatkan aliran darah bagi individu yang mempunyai kolesterol tinggi dan gangguan haid.  

Penggalak Imun

Anti Radang

Antioksidan

Anti penuaan

Anti Kanser

Anti koagulan

Penyembuhan luka

Pengurangan berat

Bahan-bahan

Dibuat dengan mengambil kira kualiti

Di KRATON, kami menyimpan resipi JAMU piawai untuk memastikan kualiti produk yang konsisten dan penggunaan yang selamat. Berikut adalah beberapa komponen utama Minuman Diraja Kraton Asli:

Kunyit
(curcuma longa)

Halia Merah
(alpinia purpuraTA)

Lada hitam
(piper nigrum)

Sayang

mangga

asam jawa

SINOM

Garam Beryodium

Serat Akasia

NEKTAR KELAPA SAWIT

Faedahnya

Sayangi Tubuh & Jiwa Anda

Antioksidan

Bahan yang bertindak terhadap oksidan dipanggil antioksidan dan ia meminimumkan kerosakan yang disebabkan oleh oksidan. Antioksidan melindungi sel kita daripada radikal bebas, yang memainkan peranan dalam penyakit kardio vaskular, kanser, dan katarak. Radikal bebas ialah molekul yang dihasilkan apabila badan anda memecahkan makanan atau apabila anda terdedah kepada asap tembakau atau radiasi. Antioksidan menghilangkan radikal bebas daripada sel-sel badan dan mencegah/mengurangkan kerosakan yang disebabkan oleh pengoksidaan. Kunyit, Halia Merah dan Lada Hitam, yang merupakan bahan utama Minuman Diraja Kraton Asli kaya dengan curcumin, gingerol, dan piperine yang mempunyai sifat antioksidan yang kuat.  

Anti Radang

Anti-radang adalah sifat bahan yang mengurangkan keradangan atau bengkak. Curcumin, yang merupakan bahan yang terdapat dalam kunyit mempunyai ciri anti-radang yang ketara, menjadikannya sesuai untuk merawat beberapa masalah kesihatan, termasuk mengurangkan kesakitan dan meningkatkan kemudahan pergerakan pada penghidap osteoarthritis. Selain kunyit, halia dan lada hitam juga diketahui mempunyai ciri anti-radang yang ketara. Satu kajian perubatan menunjukkan bahawa lada hitam, apabila digabungkan dengan kunyit dan halia, mempunyai kesan anti-radang pada tahap yang sama seperti ubat preskripsi untuk pesakit osteoarthritis lutut

Penggalak Imun

Sistem Imun ialah rangkaian kompleks sel, tisu, organ, dan bahan yang dihasilkannya yang membantu tubuh melawan jangkitan dan penyakit. Kajian perubatan mendapati bahawa suplemen antioksidan boleh meningkatkan tindak balas imun tertentu dengan ketara. Ini termasuk suplemen Vitamin A, C dan E. Sistem imun yang kuat adalah penting untuk membantu anda mengelakkan penyakit. Lada Hitam ialah gudang Vitamin A, C, dan E yang merupakan salah satu nutrien terbaik yang meningkatkan imuniti dalam ubat-ubatan moden. Halia sebaliknya mempunyai bahan aktif gingerol yang merupakan penggalak imuniti yang hebat. Kunyit dan mangga juga kaya dengan Vitamin C.

Anti koagulan

Antikoagulan adalah istilah perubatan yang digunakan untuk menerangkan bahan yang mempunyai sifat penipisan darah yang menghalang atau mengurangkan pembekuan darah, memanjangkan masa pembekuan. Kedua-dua Kunyit dan Halia Merah yang digunakan sebagai bahan utama Minuman Diraja Kraton Asli, membekalkan agen penipisan darah semulajadi kepada badan kita. Oleh itu, pengambilan Kraton Asli Royal Drinki menyediakan penawar segera bagi wanita yang mengalami gangguan haid. Darah yang lebih nipis mengalir lebih lancar, membawa kepada badan yang segar dan segar menjadikan kita lebih bertenaga. Ia juga membantu mengawal tekanan darah dan membantu pengurusan kolesterol. Dalam sesetengah kes, ia merangsang kejantanan untuk lelaki.  

Anti Kanser

Ramuan dalam Minuman Diraja Kraton Asli (terutamanya kunyit, halia merah, lada hitam dan madu) telah dibuktikan oleh pelbagai kajian perubatan mempunyai kesan anti-radang, antioksidan, dan antikanser. Kajian menunjukkan bahawa curcumin dalam kunyit menyekat sel kanser daripada membiak, membunuh sel kanser, dan melambatkan pertumbuhan tumor. Halia merah mengandungi banyak halia dan zingeron yang boleh membantu mengurangkan risiko mendapat kanser. Lada hitam pula mengandungi piperine anti-oksidan. Satu kajian yang dijalankan di institut kanser Michigan menyimpulkan bahawa lada hitam bersama kunyit boleh menghalang pertumbuhan sel stem kanser dalam tumor payudara. Sebatian fenolik dalam madu mengurangkan kadar pendaraban sel kanser.

Anti penuaan

Terdapat dua kumpulan utama agen yang boleh digunakan sebagai komponen anti-penuaan, antioksidan dan pengawal selia sel. Curcumin yang merupakan sebatian aktif utama dalam kunyit telah terbukti mempunyai sifat perlindungan selular yang kuat, yang dikaitkan dengan kesan antioksidan yang kuat. Kajian perubatan mencadangkan bahawa curcumin secara langsung mengurangkan penuaan kulit dengan menghalang kehilangan lembapan dan melindungi daripada kedutan. Selain kunyit, lada hitam mengandungi jumlah antioksidan yang tinggi yang melindungi kulit anda daripada penuaan pramatang dan mencegah garis halus. Minuman Diraja Kraton Asli juga padat dengan bahan kombo curcumin-piperine kerana kedua-dua kunyit dan lada hitam merupakan bahan utama utamanya. 

Pengurangan berat

Penurunan berat badan berlaku apabila anda membakar lebih banyak kalori daripada yang anda makan iaitu, mencapai penurunan berat badan dengan kurang makan, melakukan senaman atau kedua-duanya. Mengambil makanan yang kaya dengan antioksidan boleh meningkatkan kadar metabolisme, dengan itu membakar lemak dan menghasilkan pengurusan berat badan yang lebih baik. Minuman Diraja Kraton Asli terdiri daripada bahan-bahan yang padat dengan antioksidan terutamanya kunyit, halia dan lada hitam. Sarat dengan piperine alkaloid, lada hitam meningkatkan metabolisme anda dan membakar kalori yang tidak diingini untuk mengurangkan lemak perut. Curcumin dalam kunyit dikenali untuk menyekat penanda keradangan yang memainkan peranan dalam obesiti. Halia dikenali untuk merangsang penghadaman, dan menyekat selera makan. Acacia Fiber memainkan peranan untuk membuat anda berasa kenyang dan menyekat selera makan.

Penyembuhan luka

Penyembuhan luka, dicapai melalui empat fasa: haemostasis, keradangan, percambahan, dan pembentukan semula. Untuk luka sembuh dengan jayanya, keempat-empat fasa mesti berlaku dalam urutan yang betul. Lada hitam dalam Minuman Diraja Kraton Asli adalah ubat yang berkesan semasa hemostasis kerana ia menghentikan pendarahan. Kunyit kerana sifat bio-fungsinya, terutamanya antioksidan, pemusnah radikal, aktiviti antimikrob dan anti-radang, memainkan peranan penting dalam proses penyembuhan luka. Tamarind memainkan peranan penting dalam penyembuhan luka dengan mempercepatkan penutupan luka dan meningkatkan penghijrahan epitelium dan epitelialisasi semula. Adalah diketahui bahawa minuman Kunyit-Tamarin adalah ubat yang terbukti untuk penyembuhan luka pada ibu selepas bersalin.

SERTAI KEAHLIAN KRATON ROYAL CLUB KAMI

NIKMATI DISKAUN DAN PENGHANTARAN PERCUMA

dan dapatkan mata keahlian boleh tebus untuk setiap pembelian!

Rujuk Kami

Kecantikan & Kesihatan Berinspirasikan Tradisi

Dapatkan konsultasi percuma tentang cara pengambilan Minuman Diraja Kraton Asli dalam diet sihat anda.

Kekal Kemas Kini dengan Semua Berita dan Tawaran Eksklusif